Högskolan för lärande och kommunikation

Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) är en av fyra fackhögskolor vid Jönköping University. Vi bedriver utbildning och forskning inom medie- och kommunikationsvetenskap, internationellt arbete, Human Resources och lärarutbildning, och har en omfattande uppdragsverksamhet riktad mot fortbildning och kompetensutveckling. Hos oss kommer du att få uppleva en kreativ miljö med goda möjligheter till eget inflytande och personlig utveckling.

Förskollärarprogrammet ges vid Högskolan för lärande och kommunikation (HLK), en av fyra fackhögskolor vid Jönköping University (JU). HLK bedriver utbildning och forskning inom medie- och kommunikationsvetenskap, globala studier, human resources och lärarutbildning. Vi gör också kompetensutvecklingsinsatser för lärande i förskola, skola och fritidshem i samverkan med flera kommuner och med Skolverket.

 

Vill du utbilda blivande förskollärare och hjälpa oss att utveckla vår verksamhet? Vi söker nu en adjunkt för vikariat på deltid. Välkommen att söka tjänsten redan i dag!

 

VI ERBJUDER DIG

Hos oss kommer du att få uppleva en kreativ miljö med goda möjligheter till eget inflytande och personlig utveckling. JU eftersträvar att grupper av studenter och anställda återspeglar mångfalden i samhället i stort. Vi erbjuder en inkluderande arbets- och studiemiljö där alla ges lika möjligheter att utvecklas.

I de huvudsakliga arbetsuppgifterna ingår att utveckla, planera och genomföra undervisning på grundnivå inom förskollärarprogrammet. Du kommer även att delta i kursutveckling och genomföra besök i förskolor där förskollärarprogrammets studenter gör VFU. I tjänsten ingår administrativt arbete och du kan även komma att medverka i högskolans externa utbildningsuppdrag.

 

KVALIFIKATIONER

För att lyckas och trivas i rollen som adjunkt behöver du ha god samarbetsförmåga med vilken du skapar och underhåller kontakter med studenter, kollegor och det omgivande samhället. Du har en väl utvecklad kommunikativ förmåga och en god förmåga att arbeta självständigt. Vi vill att du som person värdesätter och välkomnar olikheter och andras perspektiv.

Vi ser att du har:

 • förskollärarexamen
 • arbetslivserfarenhet som förskollärare magisterexamen med relevant inriktning för förskolan eller vad arbetsgivaren bedömer som motsvarande
 • väl dokumenterad pedagogisk skicklighet
 • god förmåga att leda undervisning och utveckla utbildning
 • genomgången högskolepedagogisk utbildning eller motsvarande kunskaper
 • god samarbetsförmåga, god kommunikativ förmåga och god förmåga att arbeta självständigt

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom förskollärarutbildning på ett lärosäte och masterexamen med relevant inriktning för förskolan eller vad arbetsgivaren bedömer som motsvarande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För fullständiga behörighetskrav för en tjänst som universitetsadjunkt vid Jönköping University, se tillämpliga delar i Bestämmelser för anställning av lärare vid Jönköping University.

 

INFORMATION

Tjänsten är ett vikariat på deltid 50%. Tillträde 1 januari 2023, eller enligt överenskommelse, till och med 30 juni 2023.

Arbetstidsvillkor: Årsarbetstid för lärare enligt högskolans kollektivavtal.

 

ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan senast 2022-12-04. Bilagor föredras i PDF-format. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är oss tillhanda senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kvalitativt kan prövas i alla avseenden.

Ansökan ska innehålla:

 • CV och personligt brev
 • Styrkt meritförteckning
 • Referenser
 • Löneanspråk

Jönköping University strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald som tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-01-01 eller enligt ök.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2022/4821-211
Kontakt
 • Eva-Lotta Palm, +4636-101949
Facklig företrädare
 • Kristina Wennefors, Lärarförbundet, 036-5502421
 • Mikael Gustafsson, Saco-S, +4636-101178
Publicerat 2022-11-21
Sista ansökningsdag 2022-12-04

Tillbaka till lediga jobb