Verksamhetsstödet vid Jönköping University, Ekonomiavdelningen

Ekonomi och Finans är en avdelning inom det högskolegemensamma verksamhetsstödet vid Jönköping University. Verksamhetsstödet tillhandahåller förutom planerings- och utvecklingsstöd även ekonomi- och HR-stöd, studieadministration, studie- och karriärvägledning, kommunikation och marknadsföring samt högskolebiblioteket, infrastruktur i form av byggnader och nätverk, IT-service och vaktmästeri. Hos oss får du en stimulerande och dynamisk arbetsmiljö där du träffar många människor och har stora möjligheter att utvecklas.

Avdelningen Ekonomi och Finans ger ledningsstöd till Jönköping Universitys skolor och ansvarar för ekonomisk styrning, planering, redovisning och uppföljning inom samtliga ekonomirelaterade processer. Vi uppgift är att ge ett professionellt stöd och bidrar till kvalitet i Jönköping Universitys ekonomiska uppföljning. Vi är proaktiva och driver utvecklingen inom ekonomiområdet och arbetar integrerat tillsammans med verksamheten.

Till ekonomiavdelningen söker vi dig som är en engagerad och rutinerad ekonom som framåtlutat stöttar vår verksamhet i ekonomiska frågor.

 

Arbetsuppgifter

I rollen som ekonomiansvarig kommer du att;

  • bidra inom verksamhetsstyrning och ledningsstöd samt ta ett helhetsansvar för controlling, redovisning och rapportering inom Jönköping University vilket bland annat innefattar att ta fram budget, tertial- och årsbokslut inklusive årsredovisning, prognos, analyser, uppföljningar och avstämningar till ledningsgrupper
  • aktivt bidra till utveckling av arbetssätt och löpande analyser av verksamhetens ekonomiska förutsättningar samt ge förslag till förändringar och förbättringar
  • som del av gruppen ekonomiansvariga löpande komma med förbättrings- och utvecklingsförslag samt aktivt bidra till att driva utveckling av ekonomi- och verksamhetsstyrning framåt för Jönköping University.

Avdelningen Ekonomi och finans är i en förändringsresa där vi jobbar med att effektivisera ekonomiprocesserna för Jönköping University samt digitaliseringen av dessa. Du kommer vara en viktig del av den här resan.

 

Kvalifikationer

Du som söker ska i kombination med relevant ekonomisk högskoleutbildning inneha minst tre års yrkeserfarenhet som ekonomiansvarig, controller eller motsvarande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att jobba med offentliga medel och med fördel god kännedom av den akademiska världen och dess finansiering.

Du har förmågan att prioritera, planera och följa upp en verksamhet med ett långsiktigt perspektiv och kan initiera och leda processer för utveckling inom ekonomi. Jönköping University har en tydlig internationell prägel, vilket ställer krav på en mycket god kommunikativ förmåga i såväl svenska som engelska.

Som person är du strukturerad, proaktiv och har förmågan att arbeta konsultativt. Du är analytisk och har förmågan att se helheten och verksamhetskopplingen i det du gör. Du motiveras av att stödja verksamheten i planering, uppföljning, analyser och förslag till åtgärder på ett pedagogiskt och verksamhetsnära sätt.

För tjänsten krävs att du har mycket goda kunskaper i Microsoft Excel. Du ska känna dig trygg med systemstöd och kunna vara med att kravställa och ta fram nya digitala verktyg tillsammans med ekonomiteamet. Meriterande för tjänsten är om du har erfarenhet från ekonomisystemet Unit4 ERP (Agresso).

 

Varför ska du välja oss? 

Vi som jobbar på Jönköping University kommer från världens alla hörn, vi jobbar inom flera olika områden och har stor samlad kompetens. Här möts nya studenter, kunniga forskare, kunskapstörstande doktorander och kompetent administrativ personal. Tillsammans arbetar vi mot samma mål och vision. Vi utvecklar ny kunskap och delar kompetens genom hållbara samarbeten med näringsliv, offentlig sektor och andra akademiska institutioner. Detta skapar en kreativ och stimulerande miljö att verka inom och ger en härlig känsla när man går till jobbet! 

Läs mer om våra villkor och förmåner, exempelvis förmånliga statliga avtal när det gäller löne-, pension- och anställningsvillkor. Läs mer- https://ju.se/om-oss/jobba-pa-jonkoping-university/jonkoping-university-som-arbetsplats.html

 

Information om anställningen

Tjänsten är tillsvidare på 100%, med start enligt överenskommelse. Provanställning kan vara aktuellt. Kollektivavtal och individuell lönesättning tillämpas.

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan, senast 2023-03-19
Ansökningarna kommer att hanteras löpande där tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag. Så skicka in din ansökan redan idag!

Till ansökan bifogas följande bilagor i PDF-format:

  • CV
  • Personligt brev.

JU arbetar aktivt för att vara en attraktiv arbetsgivare. Jämställdhet och mångfald är viktiga grunder för all verksamhet på JU. För att trivas är det viktigt att du värdesätter ett dynamiskt arbetssätt samt är nyfiken och lyhörd för andras arbetssituation.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring.
Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Jönköping University är ett modernt lärosäte som kännetecknas av sin internationalisering och entreprenörsanda. Här finns välkvalificerade, uppfinningsrika och företagsamma medarbetare från hela världen. Vi utvecklar ny kunskap och delar kompetens genom hållbara samarbeten med näringsliv, offentlig sektor och andra akademiska institutioner. Vi erbjuder en jämlik och inkluderande arbetsplats och vi välkomnar sökande med olika bakgrund. Läs mer om oss på www.ju.se

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1056-211
Kontakt
  • Sofia Palm, +4636-101861
Facklig företrädare
  • Thomas Axelsson, ST, +4636-101076
  • Sofia Nodén, Saco-S, +4636-101037
Publicerat 2023-03-23
Sista ansökningsdag 2023-03-29

Tillbaka till lediga jobb