Högskolan för lärande och kommunikation

Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) är en av fyra fackhögskolor vid Jönköping University. Vi bedriver utbildning och forskning inom medie- och kommunikationsvetenskap, internationellt arbete, Human Resources och lärarutbildning, och har en omfattande uppdragsverksamhet riktad mot fortbildning och kompetensutveckling. Hos oss kommer du att få uppleva en kreativ miljö med goda möjligheter till eget inflytande och personlig utveckling.

Till Avdelningen för Språk, estetiska ämnen och litteratur (SEL) vid Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) söker vi en universitetsadjunkt i bild. Välkommen att söka vikariatet!


VI ERBJUDER DIG

Tjänsten hör till avdelningen Språk, estetiska ämnen och litteratur (SEL), som bedriver utbildning inom bland annat bild. I rollen som universitetsadjunkt erbjuder vi dig en stimulerande arbetsplats där du kommer ingå i ett sammansvetsat team med stort engagemang i sitt arbete och som har roligt tillsammans.

I de huvudsakliga uppgifterna ingår att planera, genomföra och utveckla undervisning på grundnivå i bild, i fristående kurser och uppdragsutbildning samt inom estetiska lärprocesser i grundlärarprogrammets olika inriktningar. I tjänsten ingår också vissa administrativa uppgifter och VFU-besök.

 

KVALIFIKATIONER

För att lyckas och trivas i rollen som universitetsadjunkt behöver du ha god samarbetsförmåga med vilken du skapar och underhåller kontakter med studenter, kollegor och med det omgivande samhället. Du värdesätter och välkomnar olikheter och olika perspektiv samt påvisar ett stort engagemang. Vi vill även att du har en väl utvecklad kommunikativ förmåga i tal och skrift.

För att uppfylla kraven som universitetsadjunkt är/har du:

 • magisterexamen eller motsvarande kompetens av betydelse för verksamheten;
 • legitimerad bildlärare;
 • erfarenhet av undervisning i bild i skolverksamheten
 • väl dokumenterad pedagogisk skicklighet;
 • god förmåga att leda undervisning och utveckla utbildningen;
 • genomgått utbildning i högskolepedagogik eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper

Det är meriterande om du har erfarenhet av och kompetens i att undervisa ämnesintegrerat med bilddidaktiska perspektiv och besitter digital kompetens kopplad till bildskapande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För fullständiga behörighetskrav för en tjänst som universitetsadjunkt vid Jönköping University, se tillämpliga delar i Bestämmelser för anställning av lärare vid Jönköping University.

 

INFORMATION

Tjänsten är ett vikariat på 80-100%. Tillträde 1 juli 2024, eller enligt överenskommelse, till och med 30/6 2025. Arbetstidsvillkor: Årsarbetstid för lärare, enligt högskolans kollektivavtal. Individuell lönesättning tillämpas. 

 

ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan senast 31 maj 2024. Bilagor föredras i PDF-format. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är oss tillhanda senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kvalitativt kan prövas i alla avseenden.

Ansökan ska innehålla:

 • CV och personligt brev
 • Referenser

Jönköping University strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald som tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 240701
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80-100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1991-211.
Kontakt
 • Fredrik Ebefors, +4636-101386
Facklig företrädare
 • Mikael Gustafsson, Saco-S, +4636-101178
 • Kristina Wennefors, Lärarförbundet, 036-5502421
Publicerat 2024-05-07
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb