Högskolan för lärande och kommunikation

Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) är en av fyra fackhögskolor vid Jönköping University. Vi bedriver utbildning och forskning inom medie- och kommunikationsvetenskap, internationellt arbete, Human Resources och lärarutbildning, och har en omfattande uppdragsverksamhet riktad mot fortbildning och kompetensutveckling. Hos oss kommer du att få uppleva en kreativ miljö med goda möjligheter till eget inflytande och personlig utveckling.

Avdelningen för kommunikation- och beteendevetenskaper (KOB) rymmer ämnena medie- och kommunikationsvetenskap, psykologi samt specialpedagogik knutet till barn- och ungdomsstudier. Avdelningen har ett trettiotal medarbetare som främst arbetar inom det Medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet, HR-programmet med inriktning psykologi, Sustainable communication samt fristående kurser.

 

Till Avdelningen för Kommunikation och beteendevetenskaper vid Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) söker vi en universitetsadjunkt i medie- och kommunikationsvetenskap. Välkommen att söka vikariatet!

 

VI ERBJUDER DIG

Tjänsten hör till avdelningen Kommunikation och beteendevetenskaper, som bedriver utbildning inom bland annat medie- och kommunikationsvetenskap. I rollen som universitetsadjunkt erbjuder vi dig en stimulerande arbetsplats där du kommer ingå i ett sammansvetsat team med stort engagemang i sitt arbete och som har roligt tillsammans.

I de huvudsakliga arbetsuppgifterna ingår undervisning inom MKV-programmet (kandidatnivå) samt Sustainable Communication (avancerad nivå) och uppdrag som kursansvarig och examinator på grundnivå och eventuellt på avancerad nivå.

 

KVALIFIKATIONER

För att lyckas och trivas i rollen som universitetsadjunkt behöver du ha god samarbetsförmåga med vilken du skapar och underhåller kontakter med studenter, kollegor och med det omgivande samhället. Du värdesätter och välkomnar olikheter och olika perspektiv samt påvisar ett stort engagemang. Vi vill även att du har en väl utvecklad kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska och engelska.

För att uppfylla kraven som universitetsadjunkt har du:

 • magisterexamen eller motsvarande kompetens av betydelse för verksamheten
 • pedagogiskt intresse och potential att bli en skicklig pedagog 
 • god förmåga att utveckla utbildningen
 • genomgått utbildning i högskolepedagogik eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper

Det är meriterande om du har: 

 • dokumenterad erfarenhet av arbete med miljökommunikation
 • dokumenterad erfarenhet av arbete med organisationskommunikation
 • dokumenterad erfarenhet av arbete med samverkansfrågor
 • dokumenterad pedagogisk skicklighet
 • arbetat med egen forskning

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För fullständiga behörighetskrav för en tjänst som universitetsadjunkt vid Jönköping University, se tillämpliga delar i Bestämmelser för anställning av lärare vid Jönköping University.

 

INFORMATION

Tjänsten är ett vikariat på 100%. Tillträde 1 december 2024, eller enligt överenskommelse, till och med 30 november 2025. Arbetstidsvillkor: Årsarbetstid för lärare, enligt högskolans kollektivavtal. Individuell lönesättning tillämpas. 

 

ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan senast 23 juni 2024. Bilagor föredras i PDF-format. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är oss tillhanda senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kvalitativt kan prövas i alla avseenden.

Ansökan ska innehålla:

 • CV och personligt brev
 • Referenser
 • Eventuella vetenskapliga publikationer, max 5 st.

Jönköping University strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald som tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-12-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2166-211
Kontakt
 • Ernesto Abalo, +4636-101437
Facklig företrädare
 • Kristina Wennefors, Lärarförbundet, 036-5502421
 • Mikael Gustafsson, Saco-S, +4636-101178
Publicerat 2024-05-22
Sista ansökningsdag 2024-06-23

Tillbaka till lediga jobb