Hälsohögskolan

VD och Akademisk Ledare till Hälsohögskolan, inkluderat ett uppdrag som vicerektor vid Jönköping University

Är du en erfaren, strategisk och tillitsbaserad ledare med erfarenhet inom akademin, som ser möjligheter där andra ser utmaningar?
Hälsohögskolan vid Jönköping University söker dig som vill vara med och forma och utveckla framtidens hälsa och välfärd!

 

Som VD och Akademisk ledare vid Hälsohögskolan har du en unik möjlighet att leda och inspirera en av Sveriges främsta utbildningsinstitutioner inom hälsa och välfärd. Du kommer att vara en nyckelperson i att utveckla och implementera innovativa strategier för utbildning och forskning, vilket bidrar till Hälsohögskolans ständiga utveckling. Din roll innebär att du ansvarar för hela verksamheten, inklusive ekonomi och resultat, samt att du fungerar som en värdefull rådgivare till rektor. Du blir en del av Jönköping Universitys ledningsgrupp, där ditt strategiska tänkande och din vision kommer att bidra till att forma framtiden för hela högskolan. Vi erbjuder dig en dynamisk och inspirerande arbetsmiljö där det finns möjlighet till både nationell och internationell samverkan.

 

Jönköping University har en omsättning på drygt en miljard kronor detta omfattar både anslagsmedel, externfinansierad forskning samt andra mindre intäkter, detta kan du läsa mer om här. Vi har cirka 11 000 studenter, varav 2 000 är internationella, drygt 800 anställda och arbetar med omkring 350 internationella partneruniversitet och cirka 800 företag. JU erbjuder runt 60 program/inriktningar på grund- och avancerad nivå och förbereder studenter för att verka i ett internationellt sammanhang.

Vi erbjuder studenter vid JU en interkulturell upplevelse på campus och förbereder dem för att arbeta i ett internationellt sammanhang i Sverige och utomlands.

Utbildning och forskning bedrivs på fyra fackhögskolor: Hälsohögskolan, Högskolan för lärande och kommunikation, Jönköping International Business School och Tekniska Högskolan. Jönköping University Enterprise erbjuder förberedande utbildning i språk, matematik och/eller naturkunskap för att bli behöriga till högre studier.

I denna spännande och utmanande roll kommer du att leda Hälsohögskolan med fokus på att skapa och upprätthålla högkvalitativa utbildnings- och forskningsmiljöer. Ditt tillitsbaserade ledarskap skapar förutsättningar för högskolan att vara en attraktiv arbetsplats som präglas av en god arbetsmiljö, en transparant kommunikation och ett förtroendefullt samarbete både inom Hälsohögskolan, mellan de olika fackhögskolorna och med studenterna.
Hälsohögskolan är en av fyra fackhögskolor inom stiftelsen Jönköping University. 

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en gedigen akademisk bakgrund. Du ska minst vara docentmeriterad och ha erfarenhet av att leda genom andra i en akademisk organisation med fullt ansvar för verksamhet, ekonomi och personal. Du är en naturlig ledare med förmågan att skapa en kultur av tillit och engagemang.

Ditt ledarskap kännetecknas av en stark kommunikativ förmåga och du inspirerar och motiverar dina medarbetare genom att skapa tydliga strukturer för målstyrning och uppföljning, vilket säkerställer en hållbar utveckling inom högskolan.

Jönköping University har en tydlig internationell prägel, vilket ställer krav på en god förmåga att uttrycka dig skriftligt och muntligt i både svenska och engelska.

Det är meriterande om du har en professur. Vi värdesätter din förmåga att samverka med olika vetenskapliga miljöer, regioner, kommuner, näringsliv och internationella organisationer, och att vidareutveckla Hälsohögskolans nätverk för att attrahera finansiering och driva högskolan framåt. Erfarenhet av nationella och internationella samarbeten är meriterande.

 

Information

Anställningen är ett förordnande som VD och akademisk ledare i fyra år, med möjlighet till förlängning. En kombination med en annan anställning kan bli aktuell.

För fullständiga behörighetskrav för tjänsten, se tillämpliga delar i Bestämmelser för anställning av lärare vid Jönköping University: ju.se/om-oss/anställningsordning

Vill du nominera någon till det här uppdraget, kontakta Kathrine Jahnberg på TNG, email: kathrine.jahnberg@tng.se

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med TNG Group AB: https://www.tng.se/lediga-jobb/utbildningsjobb/jonkoping-university-soker-vd-och-akademisk-ledare/. Ansökningarna kommer att hanteras löpande, skicka därför in din ansökan redan idag senast, 2024-08-31.

Missa inte chansen att bli en del av Hälsohögskolans framgångsresa, vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde efter överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2534-211
Kontakt
  • Marie Eriksson HR Direktör, +4636-101257
  • Måns Svensson Rektor, +4636-101000
Facklig företrädare
  • Thomas Axelsson, ST, +4636-101076
  • Roger Sandberg, Lärarförbundet, +4636-101214
  • Frida Liabäck, Saco-s, +4636-101480
Publicerat 2024-06-19
Sista ansökningsdag 2024-08-31

Tillbaka till lediga jobb