Tekniska Högskolan i Jönköping, Datateknik och informatik

Tekniska Högskolan är en av fyra fackhögskolor vid Jönköping University. Vi erbjuder attraktiva tekniska utbildningar på grund- och avancerad nivå och bedriver avancerad forskning inom en rad teknikområden. Tekniska högskolan har examensrättigheter för forskarutbildning inom den övergripande inriktningen industriell produktframtagning. Genom samverkan utvecklar vi ny teknik och sprider ny kunskap för att stärka företags konkurrenskraft. Hos oss arbetar du nära dina kollegor i en internationell miljö med stora möjligheter att påverka och utvecklas.

På avdelningen för Datateknik och Informatik bedrivs forskning inom såväl datateknik som informatik. Det nyligen etablerade Jönköping AI Lab (JAIL) består av två professorer, tre docenter och tre disputerade forskare samt därtill knutna doktorander och laboratorieingenjörer. Den huvudsakliga forskningsinriktningen är tillämpad artificiell intelligens i samverkan med omgivande samhälle och näringsliv. Vi fokuserar på teori och metod från informationsutvinning, maskininlärning och semantiska teknologier. JAIL är idag den största forskargruppen på avdelningen och utvecklingen går starkt framåt.
Avdelningen ger utbildningar på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå. Undervisning bedrivs genom kandidat- master- och ingenjörsutbildningar som spänner från grafisk design till mjukvaruutveckling och artificiell intelligens. Forskningen som bedrivs vid avdelningen stödjer utbildningsutbudet. Vi är trettiotalet medarbetare på avdelningen varav ca hälften är disputerade.

Nu söker vi Tekniklektor i Datateknik med inriktning inbyggda system alternativt Tekniklektor i elektroteknik (beroende på den sökandes bakgrund).

ARBETSUPPGIFTER
Som tekniklektor förväntas du följa den industriella utvecklingen inom området och delta i forskningsprojekt i samverkan med näringslivet. Forskningen sker inom ditt fält, men i nära samarbete med övriga forskare inom till exempel AI, informationssäkerhet eller människa-datorinteraktion.

Det ingår även i tjänsten att planera och genomföra undervisning samt handledning av examensarbeten, speciellt inom programmet Inbyggda system. Exempel på kurser som kan bli aktuella är Enchipsdatorer, Elektriska gränssnitt och Operativsystem. Läs mer om programmet på http://ju.se/dis. Det kan också ingå uppgifter som programansvar och liknande utvecklings- och ledningsuppdrag eller utveckling av uppdragsutbildningar för industrin.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en civilingenjörsexamen eller motsvarande kompetens och flerårig erfarenhet som specialist inom något område av relevans för avdelningens undervisning. (Området kan t ex vara AI, robotik, sensorteknik, eller IoT.) Du har också ett pedagogiskt intresse och erfarenhet av undervisning inom datateknik, elektroteknik eller närliggande ämnen.

Det är meriterande om du har erfarenhet av forskning, undervisning på universitetsnivå samt handledning av examensarbeten.

Du behöver för undervisningen goda kunskaper i både hårdvarunära programmering och elektroteknik. Du behöver också besitta kunskap och förmåga inom ett eller flera av nedanstående tre områden:

- Mikrodatorarkitektur, elektriska gränssnitt, sensorer/aktuatorer och datakommunikation.

- Operativsystem, Android och mjukvaruutvecklingsmetoder.

- Elektronikkonstruktion, till exempel VHDL, CAD, EMC och elektronikbyggsätt.

Du bör också ha plan för att upprätthålla kontakten med näringslivet, till exempel genom bisyssla eller forskning.

Du kommer att handleda examensarbeten på svenska och kunna undervisa i kurser på engelska. Därmed behöver du behärska både svenska och engelska i tal och skrift.

Vi söker dig som är självständig, analytisk, kreativ och hängiven. Du bör uppvisa starka organisatoriska, språkliga och matematiska färdigheter samt ha en passionerad och uthållig inställning till arbetet.

För fullständiga behörighetskrav för en tjänst som tekniklektor vid Jönköping University, se tillämpliga delar i Bestämmelser för anställning av lärare vid Jönköping University.

VILLKOR
Tjänsten är en tillsvidareanställning, med start 1 januari 2020 eller enligt överenskommelse. Kollektivavtal och individuell lönesättning tillämpas.

ANSÖKAN
Välkommen med din ansökan, senast den 1 september 2019.

Din ansökan behöver innehålla:

  • Personligt brev
  • CV Referenser
  • Publikationslista (om tillämpligt)
  • Vidimerad examen

För mer information om innehållet i ansökan, vänligen ta del av tillämpliga delar i Riktlinjer för innehåll i ansökningar till Tekniska högskolan i Jönköping.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 januari 2020 eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2019/2708-221
Kontakt
  • Anders Arvidsson, +46 36-10 1572
Facklig företrädare
  • Mikael Palmgren, Saco-S, +46 36-10 1647
  • Thomas Axelsson, ST, +46 36-10 1076
Publicerat 2019-06-27
Sista ansökningsdag 2019-09-01

Inapoi la locuri de munca vacante