Högskoleservice, Internationella kontoret

Högskoleservice är en del av Jönköping University. Med vår stora bredd tillhandahåller vi väsentligen all stödverksamhet. Förutom Högskolebiblioteket och infrastruktur i form av byggnader och nätverk erbjuder vi bland annat studieadministration, studie- och karriärvägledning, IT-service, vaktmästeri, kommunikation och marknadsföring samt ekonomi- och personaladministration. Hos oss får du en stimulerande och dynamisk arbetsmiljö där du träffar många människor och har stora möjligheter att utvecklas.

Jönköping University söker nu dig som vill arbeta som EU Research Funding Controller/ EU-specialistekonom och vara en del av Jönköping Universitys Grants Office. Grants Office funktionen är en del av Högskoleservice AB som svarar för det administrativa stödet till fackhögskolor och högskoleledning. Grants Office är en verksamhet under uppbyggnad vars ansvarsområde och fokus är att tillhandahålla operativ och strategisk support kring forskningsfinansiering för forskare, ledning och administration vid Jönköping Universitys fyra fackhögskolor med fokus på EUs ramprogram för forskning och innovation. Grants Office är en långsiktig strategisk satsning som i uppstart är finansierad av Jönköping University och externa medel från bl.a. Region Jönköpings Län.

Arbetsuppgifter

Som EU Research Funding Controller i Grants Office ingår:

 • att i team med övriga rådgivare och specialister vid Grants office arbeta proaktivt för att stärka högskolans deltagande i externfinansierad forskning, i synnerhet genom att arbeta för att öka intäkterna från EUs ramprogram för forskning och innovation.
 • ge stöd och support till forskare vid ansökningsfasen, främst avseende budgetplanering.
 • bistå forskningsledare och projektekonomer vid uppstart, avstämning och rapportering av EU-finansierade forskningsprojekt och nationella högskoleövergripande komplexa projekt.
 • i samråd med högskolans jurister bistå forskningsledare i att tolka, granska och författa avtal för externfinansierade forskningssamarbeten (t.ex. H2020).
 • vara högskolans s.k. ”financial signatory” gentemot EU-kommissionen och att kontrollera JUs finansiella rapporter till EU.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen på minst kandidatnivå inom relevant ekonomisk utbildning. Utöver det har du minst tre års arbetslivserfarenhet, erfarenhet från projektadministration samt avancerade erfarenheter från Excel. Vi ser gärna att du även har erfarenhet från arbete med redovisning samt ekonomisystemet Agresso. På Grants Office möter vi medarbetare från hela världen, därför krävs det att du har goda kunskaper i engelska i tal och skrift. För att trivas är det viktigt att du snabbt men även tycker om att sätta dig in i nya arbetssätt och arbetsområden samt att du är nyfiken och lyhörd för andras arbetssituation. Utifrån de utmaningar vi ställs inför är det viktigt att du som person är kommunikativ och serviceinriktad med analytisk och god samarbetsförmåga.

Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet från att ha administrerat EU-finansierade forskningsprojekt.
 • kunskaper om EU-fonder och EUs ramprogram för forskning och innovation (nuv. Horizon 2020).
 • kunskaper om våra större nationella forskningsfinansiärer.

Anställning

Tjänsten är en tillsvidare anställning på heltid med start enligt överenskommelse. Provanställning tillämpas vanligen.

Ansökan

Skicka in din ansökan tillsammans med CV och personligt brev, senast 2020-04-21. Urval kommer att ske löpande.

Om oss

Du kommer att tillhöra en avdelning inom Högskoleservice som arbetar med att bidra till internationaliseringen av Jönköping University, här har vi medarbetare från många olika länder vilket skapar ett dynamiskt och inspirerande arbetsklimat. Vi arbetar aktivt för en god och trygg arbetsmiljö.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2020/1165-221
Kontakt
 • Erik Eliasson, +46 36-10 1075
Facklig företrädare
 • Sofia Nodén, Saco-S, +46 36-10 1037
 • Thomas Axelsson, ST, +46 36-10 1076
Publicerat 2020-03-20
Sista ansökningsdag 2020-04-21

Inapoi la locuri de munca vacante