Högskoleservice, Studentstöd och service

Högskoleservice är en del av Jönköping University. Med vår stora bredd tillhandahåller vi väsentligen all stödverksamhet. Förutom Högskolebiblioteket och infrastruktur i form av byggnader och nätverk erbjuder vi bland annat studieadministration, studie- och karriärvägledning, IT-service, vaktmästeri, kommunikation och marknadsföring samt ekonomi- och personaladministration. Hos oss får du en stimulerande och dynamisk arbetsmiljö där du träffar många människor och har stora möjligheter att utvecklas.

Studentstöd och service arbetar med studentnära frågor såsom pedagogiskt stöd för studenter med funktionsnedsättning, studie-karriärvägledning och studenthälsa.

Studenter med funktionsnedsättning ska få möjlighet att studera på samma villkor som andra studenter. För att detta ska vara möjligt kan studenter som upplever hinder i studiesituationen på grund av funktionsnedsättning få pedagogiskt stöd och anpassning i studiesituationen. Stödet beslutas/rekommenderas av samordnare för pedagogiskt stöd, efter samtal med studenten. En av de insatser som erbjuds är stöd av mentor/studiehandledare.

Arbetet som mentorssamordnare är en ny roll som vi tänker inrätta på JU. Eftersom det finns ett ökat behov av stöd behöver vi förstärkning kring arbetet med pedagogiskt stöd.

 

Vad erbjuder vi?

Mentorn/studiehandledaren arbetar tillsammans med samordnare för pedagogiskt stöd. Huvudsakliga uppgifter är att ge individuellt stöd och vägledning till studenter med funktionsnedsättning i att planera och strukturera sina studier och att utveckla sina studievanor, sin studieteknik och studiemotivation. Du följer upp de uppställda målen tillsammans med studenten.

Har du rätt kompetens kan även genförande av läs-och skrivutredningar vara aktuellt.

Utöver samordning innebär uppdraget att även arbeta med pedagogiskt stöd tillsammans med samordnaren. Andra förekommande arbetsuppgifter kan var aktuella.

 

Vad söker vi?

Vi söker dig som har en högskoleutbildning, minst kandidatexamen eller motsvarande. Arbetet kräver erfarenhet av att vägleda/handleda studerande samt kunskap om motiverande samtalsmetoder. Vi fäster stor vikt vid kunskaper om studieteknik, studiemotivation och studieplanering och en god förmåga att förmedla dessa kunskaper på ett pedagogiskt sätt.

Jönköping University har en tydlig internationell prägel där du kommer att möta studenter och personal från olika delar av världen, vilket ställer krav på god förmåga att uttrycka dig på både svenska och engelska i tal och skrift.

Vi värdesätter om du har erfarenhet av att möta de behov och utmaningar som personer med olika funktionsnedsättningar kan ha i studiearbetet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av studiestödjande verksamhet på universitets- och högskolenivå liksom erfarenhet av att leda gruppverksamhet. Kunskap om skrivprocesser samt olika planeringsverktyg och andra pedagogiska hjälpmedel är meriterande.

Som person är du empatisk, lyhörd och arbetar lösningsfokuserat. Du är kvalitetsmedveten och van att ta egna initiativ för att utveckla verksamheten. Du som vill arbeta och utvecklas med oss ska trivas i en akademisk och mångkulturell miljö, kunna arbeta självständigt och tycka om att samarbeta med andra yrkeskategorier.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi ser också gärna att du har:

  • arbetat inom högskola eller universitet;
  • kunskaper inom specialpedagogik samt och/eller arbete med personer med funktionsnedsättning;
  • erfarenhet av att genomföra dyslexiutredningar.

 

Information

Anställningen är en tillsvidareanställning på deltid 50% med tillträde 2021-09-15, eller enligt överenskommelse.
Arbetstidsvillkor: Reglerad arbetstid, flex. Kollektivavtal och individuell lönesättning tillämpas.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-05-16.
Ansökningarna kommer att hanteras löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Bilagor föredras i PDF-format och ska omfatta:

  • personligt brev och CV;
  • referenser;
  • styrkt meritförteckning.
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2021-09-15
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2021/1811-211
Kontakt
  • Andreas Torén, +46 36-10 1064
Facklig företrädare
  • Thomas Axelsson, ST, +46 36-10 1076
  • Sofia Nodén, Saco-S, +46 36-10 1037
Publicerat 2021-04-27
Sista ansökningsdag 2021-05-16

Inapoi la locuri de munca vacante