Högskolan för lärande och kommunikation

Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) är en av fyra fackhögskolor vid Jönköping University. Vi bedriver utbildning och forskning inom medie- och kommunikationsvetenskap, internationellt arbete, Human Resources och lärarutbildning, och har en omfattande uppdragsverksamhet riktad mot fortbildning och kompetensutveckling. Hos oss kommer du att få uppleva en kreativ miljö med goda möjligheter till eget inflytande och personlig utveckling.

Till avdelningen för språk och kommunikation söker vi nu dig som vill bidra med din kunskap inom medie- och kommunikationsvetenskap och arbeta med undervisning och forskning i en miljö som präglas av kollegialitet, kreativitet och goda möjligheter till eget inflytande.  

Medie- och kommunikationsforskningen vid Jönköping University är profilerad mot hållbar kommunikation. Målsättningen med forskningsprogrammet Sustainable Communication är att studera och utveckla kunskap om hur kommunikation i olika sammanhang – i medierna, journalistiken, de sociala plattformarna, organisationerna, politiken osv. – involverar eller bidrar till FN:s 17 hållbarhetsmål, dvs. till ett hållbart samhälle. Forskningsmiljön intresserar sig för samtliga tre dimensioner av hållbarhet – miljömässig, social och ekonomisk – och hur medier och kommunikation i olika former kan bidra till att balansera dessa.

Som universitetslektor hos oss är dina främsta arbetsuppgifter att utveckla, planera och genomföra medie- och kommunikationsvetenskaplig undervisning grundnivå och avancerad nivå samt vara delaktig i ämnesmiljöns forskning. Du kommer att handleda och examinera uppsatser på grundnivå och avancerad nivå. I arbetsuppgifterna ingår även administration samt arbete med pedagogisk utveckling.

Vi söker dig som är disputerad inom medie- och kommunikationsvetenskap eller närliggande ämne och vi vill att du har dokumenterad pedagogisk och vetenskaplig skicklighet. Vi ser det som meriterande om du har intresse för hållbarhetsfrågor i din forskning.

Som person vill vi att du att du har god kommunikativ förmåga och god förmåga att arbeta självständigt. Du kommer att arbeta i lärarlag tillsammans med övriga kollegor i egenskap av undervisare och examinator, vilket ställer krav på god samarbetsförmåga. Du har god förmåga att samverka genom att skapa och underhålla kontakter och god förmåga att leda, planera och organisera ditt arbete. Då våra utbildningar har en internationell profil kommer viss undervisning att genomföras på engelska och därför vill vi att du har god förmåga att undervisa på både svenska och engelska.

För fullständiga behörighetskrav för tjänsten som lektor, se tillämpliga delar i Bestämmelser för anställning av lärare vid Jönköping University.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

ANSTÄLLNING
Tjänsten är ett vikariat på heltid med tillträde 2021-07-01 eller enligt överenskommelse, till och med 2022-01-31.

Arbetstidsvillkor: årsarbetstid för lärare enligt högskolans kollektivavtal.

 

ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2021-05-24.

Eventuella bilagor föredras i PDF-format.

Ansökan ska innehålla:

 • CV och personligt brev
 • Styrkt meritförteckning
 • Vidimerade intyg och examensbevis
 • Doktorsavhandling
 • Pedagogisk meritportfölj
 • Publikationslista
 • De för tjänsten mest relevanta publikationerna, max 5 st, i fulltext.
 • Referenser och löneanspråk.

 

OM OSS

Jönköping University är ett modernt lärosäte som kännetecknas av internationalisering och entreprenörsanda. Här finns välkvalificerade, uppfinningsrika och företagsamma medarbetare från hela världen. Vi utvecklar ny kunskap och delar kompetens genom hållbara samarbeten med näringsliv, offentlig sektor och andra akademiska institutioner. Vi erbjuder en jämlik och inkluderande arbetsplats och välkomnar sökande med olika bakgrund. Läs mer om oss på Ju.se och Högskolan för lärande och kommunikation.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-07-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2021/1844-211
Kontakt
 • Fredrik Ebefors, +46 36-10 1386
Facklig företrädare
 • Thomas Axelsson, ST, +46 36-10 1076
 • Kristina Wennefors, Lärarförbundet, 036-550 24 21
 • Mikael Gustafsson, Saco-S, +46 36-10 1178
Publicerat 2021-05-07
Sista ansökningsdag 2021-05-24

Inapoi la locuri de munca vacante