Stiftelsen

HR-avdelningen är en avdelning inom det högskolegemensamma verksamhetsstödet vid Jönköping University. Verksamhetsstödet tillhandahåller förutom planerings- och utvecklingsstöd även ekonomi- och HR-stöd, studieadministration, studie- och karriärvägledning, kommunikation och marknadsföring samt högskolebiblioteket, infrastruktur i form av byggnader och nätverk, IT-service och vaktmästeri. Hos oss får du en stimulerande och dynamisk arbetsmiljö där du träffar många människor och har stora möjligheter att utvecklas.

HR-avdelningen utgörs idag av ett team om 14 medarbetare i rollerna; HR-specialist, HR-strateg, HR-administratör, Lönechef och Lönehandläggare – ett starkt team som genom kunskap och erfarenhet bidrar till JU:s utveckling.

 

Vill du vara en del av ett modernt lärosäte som kännetecknas av samverkan och sina välkvalificerade, uppfinningsrika och företagsamma medarbetare? Tilltalas du av att komma in i ett spännande skede av förändring, utveckling och digitalisering i en internationell, kunskapsintensiv verksamhet?

 

Som HR-direktör vid Jönköping University leder och utvecklar du det samlade HR-arbetet med både linjestyrning och ett akademiskt, kollegialt ledarskap att förhålla sig till. Du blir ledare för ett engagerat och mycket verksamhetsnära HR-team som stöttar ledning, chefer och medarbetare i strategiska såväl som operativa frågor.

Genom att bygga och underhålla nätverk skapar du som HR-direktör delaktighet och engagemang för lärosätets olika behov och förutsättningar. Förtroendefulla relationer med ledning, övrig verksamhet och arbetstagarorganisationer, god förankring och omvärldsbevakning ger dig förståelse för verksamhetens utmaningar som du översätter till HR-relaterade aktiviteter som driver HR-arbetet framåt. Viktiga utvecklingsfrågor framöver är bland annat förmågan

att framgångsrikt rekrytera lärare och forskare, liksom att fortsätta utveckla högskolans ledarskap, medarbetarskap och arbetsgivarvarumärke.

I din roll ingår att utveckla effektiva HR-processer och verktyg för att skapa goda förutsättningar för bolagen och verksamhetsstödets arbete. Du förväntas kunna driva och utveckla HR-processer kring arbetsmiljö, bemanning, lönebildning med mera, med särskilt beaktande av de specifika förutsättningar som gäller inom högskolesektorn. Som chef utvecklar du avdelningens proaktiva arbetssätt och ett prioriterat område är att ansvara för utveckling av digitala processer inom HR. Du kommer in i ett spännande skede av förändring, utveckling och digitalisering.

Du ingår i Högskoledirektörens ledningsgrupp samt har verksamhets-, budget- och personalansvar för den högskolegemensamma HR-funktionen. Du företräder arbetsgivaren vid facklig samverkan och ansvarar för förhandling av lokala kollektivavtal och lönerevisioner.

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ett relevant område. Du har flerårig erfarenhet av HR-frågor i en ledande roll samt är trygg i dig själv och professionell i din roll som chef. Vi ser gärna att du har erfarenhet av en motsvarande roll inom akademin. Du bör även ha goda kunskaper i arbetsrätt.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och din förmåga att navigera i en komplex miljö samt att driva frågor med både tydlighet, integritet och diplomati är avgörande i rollen. Du är en tydlig kommunikatör och har förmåga att prioritera samt kan förmedla HR:s värde och nytta i ledning och verksamhet. Du är lyhörd och har förmåga att arbeta strategiskt och samtidigt kunna gå ner i detaljer för att förstå och stödja verksamheternas behov. Det ger dig ett helhetsperspektiv som hjälper dig att se samband och förutse konsekvenser som gör dig besluts- och handlingskraftig.

Du har ett utvecklingsinriktat förhållningssätt samt intresse för omvärldsbevakning och strategiska framtidsfrågor som bidrar till att förbättra och effektivisera HR-arbetet. Du har även ett genuint intresse för dialog och samverkan med fackliga parter.

Du motiveras av att utvecklas och att se andra växa. Du är strukturerad i ditt arbetssätt, närvarande och prestigelös. Du ser att medarbetarnas kompetens och initiativ är avgörande för att lyckas i ditt uppdrag och lägger stor vikt vid att kommunicera, skapa delaktighet och gemensamt ansvarstagande.

Som person känner du ett stort engagemang, motiveras av utmanande arbetsuppgifter och har en hög grad av självständighet. Vi vill att du har förmågan att ta ut riktningen, visa vägen och arbeta proaktivt.
Genom ansvarsfullt omdöme leder och utvecklar du verksamheten mot uppsatta mål. Detta kräver förmåga till en förtroendefull samverkan och helhetssyn, liksom förmåga att anpassa ledarskap och kommunikation till situation och målgrupp. Du behåller ditt lugn, samarbetar bra med andra och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt.

Du har god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska.

Information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med start enligt överenskommelse.

Ansökan

Välkommen med din ansökan tillsammans med CV, personligt brev och referenser senast den 31 augusti 2022.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2022/2539-211
Kontakt
  • Mattias Lorentzi, 036-101000
Facklig företrädare
  • Thomas Axelsson, ST, +4636-101076
  • Mikael Palmgren, Saco-S, +4636101647
  • Kristina Wennefors, Lärarförbundet, +46365502421
Publicerat 2022-07-01
Sista ansökningsdag 2022-08-31

Inapoi la locuri de munca vacante