Högskolan för lärande och kommunikation

Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) är en av fyra fackhögskolor vid Jönköping University. Vi bedriver utbildning och forskning inom medie- och kommunikationsvetenskap, internationellt arbete, Human Resources och lärarutbildning, och har en omfattande uppdragsverksamhet riktad mot fortbildning och kompetensutveckling. Hos oss kommer du att få uppleva en kreativ miljö med goda möjligheter till eget inflytande och personlig utveckling.

Nu söker vi en kommunikativ universitetsadjunkt i historiedidaktik som har en god samarbetsförmåga. Sök vikariatet redan i dag!

 

VI ERBJUDER DIG

I tjänsten som universitetsadjunkt ingår undervisning i didaktik inom ämnet historia i lärarutbildningen. Det kan även förekomma annan undervisning i fristående kurser och i program som erbjuds vid HLK och där närstående ämnesområden ingår. VFU-besök ingår i arbetsuppgifterna.

Vi som arbetar på Jönköping University kommer från världens alla hörn. Vi arbetar inom flera olika områden och har stor samlad kompetens. Här möts nya studenter, kunniga forskare, kunskapstörstande doktorander och kompetent administrativ personal. Tillsammans arbetar vi mot samma mål och vision. Vi utvecklar ny kunskap och delar kompetens genom hållbara samarbeten med näringsliv, offentlig sektor och andra akademiska institutioner. Det skapar en kreativ och stimulerande miljö att verka inom och ger en härlig känsla när man går till jobbet! 

 

VEM SÖKER VI?

För att lyckas och trivas i rollen som universitetsadjunkt behöver du ha en god samarbetsförmåga, förmåga att skapa och underhålla kontakter. Vidare är du kommunikativ, lyhörd, noggrann och värdesätter och välkomnar olikheter och olika perspektiv. Du har:

 • magisterexamen med relevant inriktning för grundskolans senare år/gymnasieskolan eller vad arbetsgivaren bedömer som motsvarande
 • lärarexamen
 • väl dokumenterad pedagogisk skicklighet
 • god förmåga att leda undervisning och utveckla utbildning
 • genomgått utbildning i högskolepedagogik eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper
 • visat god förmåga att samverka med omvärlden

För fullständiga behörighetskrav för en tjänst som universitetsadjunkt vid JU, se Bestämmelser för anställning av lärare vid Jönköping University.

 

INFORMATION

Tjänsten är ett vikariat på 60% till och med 2023-06-15. Tjänstgöringsgraden kan diskuteras. Tillträde 15 augusti 2022 eller enligt överenskommelse. Arbetstidsvillkor: Årsarbetstid för lärare enligt högskolans kollektivavtal. Individuell lönesättning tillämpas.

 

ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan senast 2022-07-24. Bilagor föredras i PDF-format.

Ansökan ska innehålla:

 • CV och personligt brev
 • Styrkt meritförteckning
 • Vidimerade intyg och examensbevis
 • Referenser
 • Löneanspråk

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är oss tillhanda senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kvalitativt kan prövas i alla avseenden. 

JU strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats fri från diskriminering. Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2022-08-15 eller enligt ök.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 60
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2022/2801-211
Kontakt
 • Bo Magnusson, bo.magnusson@ju.se
Facklig företrädare
 • Mikael Gustafsson, Saco-S, +4636-101178
 • Kristina Wennefors, Lärarförbundet, 036-5502421
Publicerat 2022-06-21
Sista ansökningsdag 2022-09-01

Inapoi la locuri de munca vacante