Hälsohögskolan, Avdelningen för Odontologi och Oral hälsa

Hälsohögskolan är en del av Jönköping University och ger akademiska utbildningar inom hälsa, vård och socialt arbete. Hälsohögskolan har en omfattande samverkan med det omgivande samhället såväl regionalt som nationellt och internationellt. Därigenom byggs en stark och attraktiv akademisk miljö samtidigt som Hälsohögskolan medverkar i samhällets förnyelse och utveckling.

Vi söker nu en vikarierande universitetsadjunkt inom oral hälsovetenskap, ta chansen och sök tjänsten idag!

På Avdelningen för Odontologi och Oral hälsovetenskap bedrivs utbildning, forskning och utvecklingsarbete i huvudämnet oral hälsovetenskap. Avdelningen för Odontologi och Oral Hälsovetenskap utbildar Tandhygienister på grund- och avancerad nivå. Till avdelningen hör även klinikaktiva tandläkare som arbetar med en aktuell tandläkarutbildningsansökan. Vid en eventuell framtida tandläkarutbildning kommer avdelningens och Hälsohögskolans attraktivitet och kompetensförsörjningsgrad öka vilket kommer att stärka skolans och regionens resurser inom odontologi och oral hälsovetenskap. Avdelningen arbetar även aktivt med internationalisering och samverkan med det omgivande samhället. För mer information:  https://ju.se/om-oss/halsohogskolan/ organisation/avdelningar/anb.html

 

Dina arbetsuppgifter innebär dels praktisk undervisning på vår studentklinik, men även teoretisk undervisning, kursansvar och examination på grundnivå samt övriga studieadministrativa arbetsuppgifter. Du kommer också vara delaktig i utvecklingen av utbildningsprogrammet samt i avdelningens olika aktiviteter, såsom pedagogiskt utvecklingsarbete.


Vi söker dig som är legitimerad tandhygienist och som har aktuell praktisk erfarenhet. Du har även:

 • en magisterexamen inom oral hälsovetenskap eller motsvarande kompetens av betydelse för verksamheten
 • erfarenhet av att undervisa på högskolenivå
 • någon form av högskolepedagogisk utbildning samt dokumenterad pedagogisk skicklighet
 • har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • Det är meriterande om du har en examen på avancerad nivå.

 

Som person är du ansvarstagande och har god förmåga att självständigt kunna leda undervisning. Du har ett genuint intresse av att medverka i vidareutveckling av tandhygienistutbildningen. Vidare har du god samarbetsförmåga samt ett positivt förhållningssätt.

Jönköping University vill vara en attraktiv och kreativ arbetsplats som präglas av lika villkor och arbetar därför aktivt för jämställdhet och mångfald. För fullständiga behörighetskrav för tjänsten som adjunkt vid Jönköping University, se tillämpliga delar i: https://ju.se/om-oss/anställningsordning

 

Tjänsten är ett vikariat på 1 år på deltid och ser gärna att du kan börja hos oss hösten 2023 eller enligt överenskommelse. Välkommen med din ansökan senast 2023-06-09.

Bilagor föredras i PDF-format där ansökan ska innehålla:

 • Följebrev med information om sökande samt avsiktsförklaring (bilaga 1)
 • Styrkt meritförteckning/CV (bilaga 2)
 • Referenser (bilaga 3)

 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse HT 2023
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50 %
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2516-211
Kontakt
 • Stina Kronberg biträdande avdelningschef, 036-101293
Facklig företrädare
 • Frida Liabäck, Saco-s, +4636-101480
 • Thomas Axelsson, ST, +4636-101076
 • Roger Sandberg, Lärarförbundet, +4636-101214
Publicerat 2023-05-26
Sista ansökningsdag 2023-06-09

Tillbaka till lediga jobb