Högskoleservice

Högskoleservice är en del av Jönköping University. Med vår stora bredd tillhandahåller vi väsentligen all stödverksamhet. Förutom Högskolebiblioteket och infrastruktur i form av byggnader och nätverk erbjuder vi bland annat studieadministration, studie- och karriärvägledning, IT-service, vaktmästeri, kommunikation och marknadsföring samt ekonomi- och personaladministration. Hos oss får du en stimulerande och dynamisk arbetsmiljö där du träffar många människor och har stora möjligheter att utvecklas.

Till biblioteket söker vi nu en bibliotekarie. Biblioteket är en väl integrerad del av högskolans utbildning och forskning och det ligger mitt på campus, som i sin tur har en central placering i Jönköping. I den senaste Studentbarometern ISB rankas biblioteket som nummer ett i Europa! Hos oss ges du goda möjligheter till kompetensutveckling.

ARBETSUPPGIFTER
I tjänsten som bibliotekarie ingår undervisning, beståndsuppbyggnad och tjänstgöring i informationsdisk. Du ingår i undervisningsteamet och ansvarar för undervisning och handledning i informationssökning för utbildningar vid Hälsohögskolan. Undervisningen planerar du i samarbete med kursansvariga lärare. Du kommer också att ingå i beståndsuppbyggnadsteamet och ansvara för urval av litteratur och andra resurser inom Hälsohögskolans ämnen. I informationsdisken vägleder du besökare i biblioteksrelaterade frågor.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har examen på minst kandidatnivå i biblioteks- och informationsvetenskap. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med liknande arbetsuppgifter eller om du har annan arbetslivserfarenhet som vi bedömer som relevant för tjänsten. Det är ett krav att du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Vi söker dig som har god förmåga att arbeta självständigt samtidigt som du trivs med att samarbeta med andra. Du har en väl utvecklad kommunikationsförmåga och du kan göra egna prioriteringar och avvägningar i situationer som kräver detta. I ditt arbete är du noggrann och har känsla för kvalitet. Vi ser gärna att du är nyfiken och att du är intresserad av att pröva nytt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

LÖN
Högskolan tillämpar individuell lönesättning, ange därför löneanspråk. 

INFORMATION
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde 2017-02-01. Provanställning tillämpas normalt. 

Upplysningar om tjänsten lämnas av bibliotekschef Mattias Lorentzi, 036-10 10 11. Du kan även kontakta våra fackliga företrädare Olle Thegeby (SACO) och Tomas Axelsson (OFR/ST). Båda nås på telefon 036-10 10 00.

Välkommen med din ansökan tillsammans med en meritförteckning senast 2016-10-02. Vi tillämpar löpande urval så skicka in din ansökan redan idag.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2017-02-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2016/2753-221
Kontakt
  • Mattias Lorentzi, 036-101011
Facklig företrädare
  • Olle Thegeby, SACO, 036-10 10 36
  • Thomas Axelsson, ST, 036-10 10 76
Publicerat 2016-09-13
Sista ansökningsdag 2016-10-03

Tillbaka till lediga jobb