Hälsohögskolan, Avdelningen för rehabilitering

Avdelningen för rehabilitering på Hälsohögskolan söker en dynamisk person som är intresserad av att ingå i vårt arbetslag. Avdelningen ansvarar för utbildning av arbetsterapeuter (grund och avancerad nivå, campus och webbaserat), ortopedingenjörer och ortopedtekniker samt bedriver forskning relaterat till dessa områden. 

Hälsohögskolan är en del av Jönköping University och ett av de ledande lärosätena i landet för akademiska studier inom hälsa, vård och socialt arbete. Vi arbetar tvärvetenskapligt med inriktning mot praktisk nytta. Du kommer att få arbeta i en organisation som ger dig kompetensutveckling och möjligheter att vara med och påverka.

Arbetsuppgifter

Den huvudsakliga arbetsuppgiften är teoretisk och praktisk undervisning av studenter i arbetsterapi på grund och avancerad nivå. Undervisning innebär även kursansvar och kursplanering liksom att delta i utveckling av våra utbildningsprogram. Forskning, liksom ansökningar om forskningsmedel, av relevans för arbetsterapi kommer också att ingå och andra uppgifter kan bli aktuella beroende på den sökandes bakgrund.

Arbetsterapeututbildningen ges både på engelska och svenska. Anställningen innebär goda möjligheter för en motiverad person att påverka utbildningen och bli en del av vårt positiva och kreativa team.

Kvalifikationer

Du som söker har doktorsexamen i arbetsterapi eller annat område som bedöms likvärdigt. Du har dokumenterad pedagogisk skicklighet och har genomgått utbildning i högskolepedagogik eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper. Om inte, så är du villig att genomgå högskolepedagogisk utbildning vid längre tids anställning. Meriterande är klinisk erfarenhet som arbetsterapeut de senaste fem åren.

Vi förutsätter att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska, meriterande även med kunskap i svenska. Som person har du visat på god ledarskapsförmåga, du är kommunikativ och har förmåga att arbeta både självständigt och i team. Du strävar efter egen personlig utveckling, men har samtidigt både förmåga och villighet att stödja juniora teammedlemmar. Du kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt och kan anpassa dig till växlande arbetsuppgifter och tempo. Erfarenhet av att erhålla externa medel i konkurrens är meriterande.

Information

Tjänsten är på heltid alternativt deltid och är en allmän visstidsanställning på maximalt två år enligt överenskommelse och med möjlighet till förlängning. Startdatum 1 januari 2019 eller enligt överenskommelse. 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 5 november 2018.

Ansökan ska omfatta följande bilagor:

 • följebrev med information om den sökande
 • avsiktsförklaring (max 2 sidor) (bilaga 1)
 • styrkt meritförteckning/CV (bilaga 2)
 • vidimerat examensbevis doktorsexamen (bilaga 3)
 • intyg på genomgångna högskolepedagogiska kurser (vidimerat) (bilaga 4)
 • en mer omfattande redogörelse för de meriter som kommer bedömas av sakkunniga (bilaga 5)
 • maximalt fem mest relevanta refereegranskade publikationerna för det sökta lektoratet (bilaga 6a, 6b, ...)
 • publikationslista (bilaga 7)
Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 1 januari eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% or according to agreement
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer Dnr 2018/3334-221
Kontakt
 • Petra Wagman, +46 36-10 1261
 • Sofi Fristedt, +46 36-10 1269
Facklig företrädare
 • Brittmarie Jacobsson, Saco-S, +46 36-10 1342
 • Emma Kramer, Lärarförbundet, +46 36-10 1289
 • Thomas Axelsson, ST, +46 36-10 1076
Publicerat 2018-10-12
Sista ansökningsdag 2018-11-05

Tillbaka till lediga jobb