Tekniska Högskolan i Jönköping

Tekniska Högskolan är en av fyra fackhögskolor vid Jönköping University. Vi erbjuder attraktiva tekniska utbildningar på grund- och avancerad nivå och bedriver avancerad forskning inom en rad teknikområden. Tekniska högskolan har examensrättigheter för forskarutbildning inom den övergripande inriktningen industriell produktframtagning. Genom samverkan utvecklar vi ny teknik och sprider ny kunskap för att stärka företags konkurrenskraft. Hos oss arbetar du nära dina kollegor i en internationell miljö med stora möjligheter att påverka och utvecklas.

Avdelningen för industriell produktutveckling, produktion och design bedriver utbildning och forskning inom områden som produktutveckling, produktionsutveckling och industriell design. Avdelningen ansvarar för fem utbildningsprogram på Campus i Jönköping. Dessutom ansvarar avdelningen för två utbildningsprogram i Nässjö och Värnamo. Avdelningen har ett starkt engagemang i utvecklingen av forskning och utbildning inom Kunskapsintensiv produktframtagning som är ett strategiskt område vid Jönköping University.

Avdelningen söker en universitetsadjunkt inom produktutveckling.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna kommer i huvudsak omfatta undervisning inom CAD, produktutveckling, hållbar produktutveckling och maskinkonstruktion. Tjänsten omfattar även arbete i verkstad, med avdelningens 3D-skrivare samt med kursadministration.

Undervisning kommer i huvudsak vara vid våra 3-åriga högskoleingenjörsprogram, vid vårt masterprogram i produktutveckling eller vid Tekniska högskolans civilingenjörsprogram. Förekommande kurser är: Konstruktion, Datorstöd i produktframtagningsprocessen, Maskinelement, Hållbar produktutveckling, Avancerad CAD, Grundläggande CAD samt Introduktion till produktframtagning.

Kvalifikationer
Som universitetsadjunkt behöver du ha en magisterexamen eller motsvarande kompetens inom produktutveckling. Du ska ha erfarenhet av Solidworks, CATIA V5, PDM-system, 3D-skrivare, verkstadsarbete samt industriellt arbete.  

Jönköping University har en tydlig internationell prägel, vilket ställer krav på god skriftlig och kommunikativ förmåga i såväl svenska som engelska. Dessutom är B-körkort ett krav.

Som person är du strukturerad, drivande samt har en god förmåga att omsätta teori i praktik. För att trivas i rollen som universitetsadjunkt hos oss tror vi även att du trivs i en självständig roll där du får ta stort ansvar. Du har god kommunikations- och samarbetsförmåga och har erfarenhet av pedagogiskt arbete samt är pedagogiskt skicklig, exempelvis genom erfarenheter som kursansvarig.

För fullständiga behörighetskrav för en tjänst som universitetsadjunkt vid Jönköping University, se tillämpliga delar i Bestämmelser för anställning av lärare vid Jönköping University.

Villkor
Tillsvidareanställning om 100%, med start 1 juni 2019 eller enligt överenskommelse. Kollektivavtal och individuell lönesättning tillämpas.

Ansökan
Välkommen med din ansökan före den 21 februari, 2019. Din ansökan ska innehålla:

  • CV
  • Personligt brev
  • Examensbevis
  • ev. Pedagogisk meritportfölj
  • Referenser

Ta gärna del av tillämpliga delar i Riktlinjer för innehåll i ansökningar till Tekniska högskolan i Jönköping (JTH)

Ansökan kommer behandlas via vårt rekryteringssystem Varbi.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 190601 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2019/634-221
Kontakt
  • Olof Granath, +46 36-10 1749
Facklig företrädare
  • Thomas Axelsson, ST, +46 36-10 1076
  • Mikael Palmgren, Saco-S, +46 36-10 1647
Publicerat 2019-02-11
Sista ansökningsdag 2019-02-21

Tillbaka till lediga jobb