Jönköping University Enterprise

Jönköping University Enterprise (JUE) är en del av Jönköping University och tillhandahåller bland annat förberedande utbildning för högre studier för internationella studenter. Pathway Programmes, som utbildningen heter, består av behörighetsgivande kurser inom till exempel engelska, och färdighetsträning som är väsentlig för akademiska studier på grundnivå eller avancerad nivå. JUE tillhandahåller även ett nationellt Entreprenöriellt basår för de som vill komplettera sin behörighet i samhällskunskap och matematik och utveckla kunskap i ledarskap och företagande. Vidare ger JUE sommarkurser och tillhandahåller uppdragsutbildningar. Vi är ett framåtsträvande bolag som ligger i framkant internationellt med bland annat vår Pathwayutbildning. JUE består av medarbetare som brinner för att utveckla verksamheten och som har en internationell utblick.

Välkommen till en spännande och utmanande roll som vd vid Jönköping University Enterprise, Jönköping University.

Här kan vi erbjuda dig en roll i en växande organisation med stora ambitioner när det gäller att erbjuda internationella studenter en möjlighet till högre studier i både Sverige och internationellt.

Jönköping University Enterprise är en del av Jönköping University och är det första lärosätet i Sverige som kan erbjuda Pathway programmes för internationella studenter. Pathway programmes har som mål att ge studenterna behörighet till studier på högskole- och universitetsnivå men också förbereda dem för ett liv i Sverige och högre studier.

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag blir att leda organisationen in i framtiden. Du får vara med och placera Jönköping University Enterprise på kartan både nationellt och internationellt när det gäller att utveckla verksamheten så att fler internationella studenter får möjlighet att studera vid Jönköping University Enterprise.

Som vd ansvarar du för Jönköping University Enterprise verksamhet, ekonomi och resultat och rapporterar till rektor vid Jönköping University. Du ingår i Jönköping Universitys ledningsgrupp som har en viktig roll i att stödja rektor i arbetet med att utveckla och driva Jönköping University som helhet.

Kvalifikationer

För att lyckas i denna roll har du erfarenhet av att ha arbetat som ledare i en organisation med personal- och budgetansvar samt underställda chefer. Vidare har du en akademisk examen på mastersnivå eller motsvarande, inom ett för verksamheten relevant område. Du både talar och skriver engelska och svenska flytande.

Du har erfarenhet av samarbeten med offentlig verksamhet såväl som näringsliv på regional, nationell och internationell nivå.  Du har en god förmåga att kommunicera och skapa långsiktiga samarbeten med olika intressenter såsom; kommuner, universitet och högskolor, agenter, myndigheter och statliga verk.

Som ledare kan du formulera och förverkliga strategier som leder till att de uppsatta verksamhetsmålen nås. Du är entreprenöriell och du motiveras av att bryta ny mark och se möjligheter. Du kan utveckla och underhålla relationer och nätverk med omgivande intressenter på såväl lokal som internationell nivå.

Ditt ledarskap kännetecknas av en god förmåga att lyssna, kommunicera och fatta beslut med integritet och transparens. Du kan delegera och leda via andra i syfte att få människor att växa samt är  duktig på att på att bygga tillit och skapa engagemang.

Ansökan

Är detta din nästa utmaning? Lämna in din ansökan nedan senast den 19 september.

***

Jönköping University Enterprise

Jönköping University Enterprise bedriver utbildning inom Jönköping University och det huvudsakliga uppdraget är att tillhandahålla så kallad pathway utbildning. Pathway programmes startade som en satsning i projektform under 2015 och etablerades från 1 januari 2016 i bolaget Jönköping University Enterprise.

År 2017 hade Jönköping University Enterprise 215 registrerade studenter, 97 helårsstudenter, och har i dagsläget totalt 9 anställda. Jönköping University Enterprise har som ambition att under de kommande åren diversifiera sin verksamhet och samtidigt utöka antalet studenter som studerar inom Pathway programmes.

 

Jönköping University

Jönköping University är ett modernt lärosäte som kännetecknas av en hög nivå på internationalisering, entreprenörsanda och ett nära samarbete med det omgivande samhället. Det är en stiftelsehögskola med rätt att utfärda examina på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå.

Jönköping University erbjuder cirka 80 program/inriktningar på grund- och avancerad nivå och förbereder studenter för att verka i ett internationellt sammanhang. Fokus inom forskning är entreprenörskap, ägande och förnyelse; industriell produktframtagning i samverkan, särskilt tillämpningar i tillverkande företag och näraliggande tjänsteföretag; bevarande och återskapande av individers hälsa, välbefinnande och välfärd; och lärandet och kommunikationens villkor. Forskning och utbildning bedrivs genom fyra fackhögskolor: Tekniska Högskolan, Jönköping International Business School, Hälsohögskolan och Högskolan för lärande och kommunikation.

Lärosätet har cirka 12 600 studenter, varav cirka 2 300 är internationella, 800 anställda och samarbetar med cirka 350 internationella partneruniversitet och 800 företag.

För mer information besök www.ju.se 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-12-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Fast
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2019/2973-221
Kontakt
  • Ingrid Estrada Magnusson, 036101006
Facklig företrädare
  • Thomas Axelsson, ST, +46 36-10 1076
  • Mikael Palmgren, Saco-S, +46 36-10 1647
Publicerat 2019-08-19
Sista ansökningsdag 2019-09-19

Tillbaka till lediga jobb