Högskolan för lärande och kommunikation

Högskolan för lärande och kommunikation (HLK) är en av fyra fackhögskolor vid Jönköping University. Vi bedriver utbildning och forskning inom medie- och kommunikationsvetenskap, internationellt arbete, Human Resources och lärarutbildning, och har en omfattande uppdragsverksamhet riktad mot fortbildning och kompetensutveckling. Hos oss kommer du att få uppleva en kreativ miljö med goda möjligheter till eget inflytande och personlig utveckling.

Nu söker vi en universitetslektor i matematik med didaktisk inriktning som besitter god samarbetsförmåga och har en förmåga att skapa och underhålla forskningskontakter. Sök tjänsten redan i dag!

 

VI ERBJUDER DIG

Som universitetslektor erbjuder vi dig undervisning och examination i matematik för lärare och matematikdidaktik inom grundlärar- och ämneslärarutbildning samt i fristående kurser på grund- och avancerad nivå. Vidare kommer du att arbeta med handledning och examination av självständiga arbeten och examensarbeten på grund- och avancerad nivå. Du deltar aktivt i forskargruppen matematikdidaktik och i högskolans uppdragsverksamhet. Ett visst administrativt arbete ingår i tjänsten. 

Vi som arbetar på Jönköping University kommer från världens alla hörn. Vi arbetar inom flera olika områden och har stor samlad kompetens. Här möts nya studenter, kunniga forskare, kunskapstörstande doktorander och kompetent administrativ personal. Tillsammans arbetar vi mot samma mål och vision. Vi utvecklar ny kunskap och delar kompetens genom hållbara samarbeten med näringsliv, offentlig sektor och andra akademiska institutioner. Det skapar en kreativ och stimulerande miljö att verka inom och ger en härlig känsla när man går till jobbet! 

 

VEM SÖKER VI?

För att lyckas och trivas i rollen som universitetslektor behöver du ha god kännedom om lärarutbildningen, besitta god samarbetsförmåga med vilken du skapar och underhåller kontakter med studenter, kollegor och med det omgivande samhället. Vi vill även att du har god kommunikativ förmåga och god förmåga att arbeta självständigt. Du är engagerad, delaktig och noggrann och värdesätter och välkomnar olikheter och olika perspektiv.

Vi ser att du:

 • har avlagt doktorsexamen i matematik med didaktisk inriktning eller matematikdidaktik eller motsvarande område
 • har dokumenterad vetenskaplig skicklighet
 • har dokumenterad pedagogisk skicklighet
 • har genomgått utbildning i högskolepedagogik eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper eller förbinder dig att genomgå högskolepedagogisk utbildning under de två första anställningsåren
 • har potential att utveckla och leda utbildnings- och forskningsverksamhet
 • har visat god förmåga att samverka med omvärlden;
 • har visat god förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt och för ändamålet anpassat sätt
 • har visat god ledarskapsförmåga

Vi ser det som meriterande om du innehar en lärarutbildning och har erfarenhet av undervisning i matematik och matematikdidaktik inom lärarutbildning.

För fullständiga behörighetskrav för en tjänst som universitetslektor vid Jönköping University, se tillämpliga delar i våra Bestämmelser för anställning av lärare vid Jönköping University.

INFORMATION

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start 1 november 2022 eller enligt överenskommelse. Tjänstgöringsgraden kan diskuteras. Anställningen inleds normalt med sex månaders provanställning.
Du kommer erbjudas årsarbetstid för lärare där anställningens villkor regleras i villkorsavtalet och kompletterande kollektivavtal vid Jönköping University. Individuell lönesättning tillämpas.

 

ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2022-08-31.
Eventuella bilagor föredras i PDF-format. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är oss tillhanda senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kvalitativt kan prövas i alla avseenden.

Ansökan ska innehålla:

 • CV
 • Personligt brev
 • Pedagogisk meritportfölj 
 • Styrkt meritförteckning
 • Publikationslista
 • Doktorsavhandling
 • Vidimerade intyg och examensbevis
 • De för tjänsten mest relevanta publikationerna: 3 st. i fulltext.
 • Referenser
 • Löneanspråk

Jönköping University strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald som tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-11-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2022/2536-211
Kontakt
 • Bo Magnusson, +4636-101492
Facklig företrädare
 • Kristina Wennefors, LF, +4636-5502421
 • Mikael Gustafsson, Saco-S, +4636-101178
Publicerat 2022-06-09
Sista ansökningsdag 2022-08-31
Logga in och sök jobbet

Tillbaka till lediga jobb