Tekniska Högskolan i Jönköping, Avdelningen för Material och Tillverkning

Tekniska Högskolan är en av fyra fackhögskolor vid Jönköping University. Vi erbjuder attraktiva tekniska utbildningar på grund- och avancerad nivå och bedriver avancerad forskning inom en rad teknikområden. Tekniska högskolan har examensrättigheter för forskarutbildning inom den övergripande inriktningen industriell produktframtagning. Genom samverkan utvecklar vi ny teknik och sprider ny kunskap för att stärka företags konkurrenskraft. Tekniska Högskolan har tilldelats ackrediteringen ”Engaged University” av den internationella organisationen ACEEU (Accreditation Council for Entrepreneurial and Engaged Universities) och fått betyget ”Excellent” i tre kategorier. Hos oss arbetar du nära dina kollegor i en internationell miljö med stora möjligheter att påverka och utvecklas.

Avdelningen för material och tillverkning är en levande multidisciplinär forskningsmiljö som främjar den senaste kunskapen och främjar utvecklingen av högutbildade forskare och yrkesverksamma. Vår forskning fokuserar på materialegenskaper och tillverkningsprocesser för gjutna komponenter.

Arbetet vid avdelningen bygger på förståelse och kontroll av materialmikrostrukturer och mekaniska och fysikaliska egenskapers beteende.

Forskningen vid avdelningen bedrivs i första hand i samarbete med industrin och baseras normalt på experimentellt arbete i laboratoriet/industrin samt modellering och simulering. Forskningsmetoden är ett holistiskt synsätt på hela värdekedjan för komponenttillverkning: ett synergetiskt tillvägagångssätt inkluderar legeringsdesign, tillverkningsprocess, efterbehandlingar, mikrostrukturstudier, egenskapskarakterisering, efterbehandlingar och modellering av lokala prestanda med det slutliga målet att implementera resultaten i designverktyg.

Avdelningen samarbetar med olika nationella och internationella forskningsinstitut samt industriella partners och är engagerad i grundforskning och tillämpad forskningsprojekt. Samproduktion med industriella partners är ett starkt kännetecken för vår projektportfölj, både med stora företag och små och medelstora företag.

JTH har nyss dragit i gång en 7-årig satsning på Innovativ gjutteknologi i nära samarbete med industrin. Vi söker nu en universitetslektor med dokumenterad industriell erfarenhet inom gjuteriteknik och experimentell forskningserfarenhet inom gjutjärn.

 

Arbetsuppgifter

Du kommer att delta i forskning inriktad på tillverkningsprocesser och materialegenskaper för gjutna material. Syftet med vår forskning är att utveckla kunskap om relationen mellan materialsammansättning, smältkvalitet, process, geometri och defektbildning samt deras relation till materialets och komponenternas mekaniska och fysikaliska egenskaper. Denna kunskap kan sedan utgöra en bas för matematisk modellering och simulering av gjutna komponenter. Inom speciellt gjutjärn kommer du att forska på hur kvaliteten av formrumssand påverkar gjutningen.

Du kommer att vara delaktig i vår undervisning på flera olika akademiska nivåer från yrkesutbildningar till doktorander där undervisningen sker både på svenska och engelska språket

Du kommer att samverka med det omgivande samhället med syftet att hålla undervisningen tätt knuten till branschens utveckling samt omvänt att utbildningen bidrar till branschens utveckling. Periodvis kommer detta innebära att forskningen behöva utföras hos våra industriella forskningspartners.

 

Kvalifikationer

För en tjänst som universitetslektor söker vi dig som har avlagt doktorsexamen inom för tjänsten relevant område. Du har dokumenterad vetenskaplig och pedagogisk skicklighet samt har potential att utveckla och leda utbildnings- och forskningsverksamhet.

Vi ser även att du som sökande har:

  • Dokumenterad industriell erfarenhet inom gjuteriteknik
  • Dokumenterad experimentell forskningserfarenhet inom gjutjärn
  • Erfarenhet av doktorandhandledning
  • Undervisningserfarenhet motsvarande minst ett helt års undervisning

För att lyckas och trivas behöver du ha en god kommunikations- och samarbetsförmåga där du tycker om att dela med dig av kunskap och erfarenhet till både studenter och kollegor med ett positivt förhållningssätt. I arbetet med studenter bör du ha god kommunikations- och samarbetsförmåga. Arbetet genomförs på svenska och engelska vilket kräver att du har god språklig kompetens i tal och skrift.

Som person är du kreativ, drivande, strukturerad och ansvarstagande. Du sprider energi och engagemang bland dina kollegor och tar eget ansvar för ditt och andras lärande och utveckling. Du har även god förmåga att utveckla utbildning och behöver även ha visat god förmåga att planera, organisera samt prioritera arbetet på ett effektivt och för ändamålet anpassat sätt. 

För fullständiga behörighetskrav för en tjänst som tekniklektor eller universitetslektor vid Jönköping University, se tillämpliga delar i- Bestämmelser för anställning av lärare vid Jönköping University.

Vi ser gärna att du har eget industriellt nätverk inom svensk och europeisk gjuteriindustri

 

Villkor

Tjänsten är på heltid och är en tillsvidareanställning med start 2022-10-01 eller enligt överenskommelse. Anställningen inleds normalt med sex månaders provanställning.
Du kommer erbjudas årsarbetstid för lärare där anställningens villkor regleras i villkorsavtalet och kompletterande kollektivavtal vid Jönköping University. Individuell lönesättning tillämpas.

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-07-15.

Ansökan görs i vårt webbaserade rekryteringsverktyg Varbi. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är oss tillhanda senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kan medföra att din kompetens inte kvalitativt kan prövas i alla avseenden.

Ansökningshandlingar föredras i pdf-format och skall omfatta följande:

  • CV och personligt brev
  • styrkt meritförteckning
  • vidimerade intyg och examensbevis
  • tre referenser

Jönköping University strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald som tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring.
Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-10-11, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2022/2919-211
Kontakt
  • Attila Dioszegi, +4636-101656
  • Peter Leisner, 036-101685
Facklig företrädare
  • Mikael Palmgren, Saco-S, +4636-101647
  • Thomas Axelsson, ST, +4636-101076
Publicerat 2022-06-29
Sista ansökningsdag 2022-07-15

Tillbaka till lediga jobb