Hälsohögskolan, Avdelningen för rehabilitering

Hälsohögskolan är en del av Jönköping University och ett av de ledande lärosätena i landet för akademiska studier inom hälsa, vård och socialt arbete. Vi arbetar tvärvetenskapligt med inriktning mot praktisk nytta. Vi är en organisation som ger dig kompetensutveckling och möjligheter att vara med och påverka.

Avdelningen för rehabilitering på Hälsohögskolan söker en dynamisk person som är intresserad av att ingå i vårt arbetslag. Avdelningen ansvarar för utbildning av arbetsterapeuter (grund och avancerad nivå, campus och webbaserat), ortopedingenjörer och ortopedtekniker samt bedriver forskning relaterat till dessa områden. 

Arbetsuppgifter
Den huvudsakliga arbetsuppgiften är teoretisk och praktisk undervisning av studenter i arbetsterapi på grund och avancerad nivå. Undervisning innebär även kursansvar och kursplanering liksom att delta i utveckling av våra utbildningsprogram. Forskning, liksom ansökningar om forskningsmedel, av relevans för arbetsterapi kommer också att ingå och andra uppgifter kan bli aktuella beroende på den sökandes bakgrund.

Arbetsterapeututbildningen ges både på engelska och svenska. Anställningen innebär goda möjligheter för en motiverad person att påverka utbildningen och bli en del av vårt positiva och kreativa team.

Kvalifikationer
Du som söker har doktorsexamen i arbetsterapi eller annat område som bedöms likvärdigt. Du har dokumenterad pedagogisk skicklighet och har genomgått utbildning i högskolepedagogik eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper. Om inte, så är du villig att genomgå högskolepedagogisk utbildning vid längre tids anställning. Meriterande är klinisk erfarenhet som arbetsterapeut de senaste fem åren.

Vi förutsätter att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i både svenska och engelska. Som person har du visat på god ledarskapsförmåga, du är kommunikativ och har förmåga att arbeta både självständigt och i team. Du strävar efter egen personlig utveckling, men har samtidigt både förmåga och villighet att stödja juniora teammedlemmar. Du kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt och kan anpassa dig till växlande arbetsuppgifter och tempo. Erfarenhet av att erhålla externa medel i konkurrens är meriterande.

Information
Tjänsten är på heltid och är en tillsvidareanställning. Startdatum 12 augusti 2019 eller enligt överenskommelse. 

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 31 maj 2019.

Ansökan ska omfatta följande bilagor:

 • följebrev med information om den sökande
 • avsiktsförklaring (max 2 sidor) (bilaga 1)
 • styrkt meritförteckning/CV (bilaga 2)
 • vidimerat examensbevis doktorsexamen (bilaga 3)
 • intyg på genomgångna högskolepedagogiska kurser (vidimerat) (bilaga 4)
 • en mer omfattande redogörelse för de meriter som kommer bedömas av sakkunniga (bilaga 5)
 • maximalt fem mest relevanta refereegranskade publikationerna för det sökta lektoratet (bilaga 6a, 6b, ...)
 • publikationslista (bilaga 7)
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Tillträde enligt överrenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% or 75%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 2019/1602-221
Kontakt
 • Anita Björklund Carlstedt, rekryterande chef , +46 36-10 1266
Facklig företrädare
 • Brittmarie Jacobsson, Saco-S, +46 36-10 1342
 • Emma Kramer, Lärarförbundet, +46 36-10 1328
Publicerat 2019-04-16
Sista ansökningsdag 2019-08-22

Tilbage til Ledige stillinger