Stiftelsen, Grants Office

Grants Office vid Jönköping University (JU) tillhandahåller strategisk och operativ rådgivning vad gäller forskningsfinansiering för forskare, ledning och administration vid Fackhögskolorna på JU, med särskilt fokus på EU:s ramprogram för forskning och innovation. Uppbyggnaden av ett Grants Office på JU är en långsiktig strategisk satsning finansierad av lärosätet och Region Jönköpings Län.

Vi söker nu en Senior Grant Advisor med erfarenhet av att arbeta med forskningsstöd som vill vara med och utveckla vårt Grants office. 

 

Arbetsuppgifter

I rollen som Senior Grant Advisor arbetar du för att skapa förutsättningar för att fler forskningsansökningar ska leda till framgångsrika forskningsprojekt vid JU. Du har ett tätt samarbete med vår vicerektor för forskning och tillsammans sätter ni mål och utvecklar verksamhetsplanen för Grants office.

Som Senior Grant Advisor arbetar du proaktivt genom att identifiera och informera om de olika finansieringsformerna inom EU med fokus på Horizon Europe. Du bistår även det Strategiska Rådet för Forskning med rådgivning i forskningsfinansieringsfrågor samt koordinerar JU gemensamma ansökningar och nomineringsprocesser. 

Arbetsuppgifterna inkluderar även att:

 • Utveckla och underhålla nätverk med relevanta aktörer nationellt och internationellt.
 • Vara rådgivande i forskningsprojekt genom att:
  • - Stödja forskare i ansökningsprocessen samt bidra med expertkunskap kring formalia.
  • - Stödja forskare i skapandet och samordningen av nya konsortium.
  • - Administrativt stödja projektledare.
  • - Stödja forskare i rapporteringen av forskningsprojekt.
 • Anordna/medverka i seminarier och utbildningar för forskare, ledning och andra intressenter på JU.
 • I team med övriga rådgivare och specialister vid Grants Office delta i utvecklingsarbete, dvs utveckla processer, arbetsmetoder, och interna kommunikationskanaler för att driva utvecklingen av Grants Office framåt.
 • Bistå i introduktion och handledning av nyanställda inom GO samt i fördelning av arbetsuppgifter inom GO.   

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

 • har erfarenhet av att koordinera och rapportera forskningsprojekt, forskningsrådgivning samt erfarenhet av att följa projekt från idé till slutförande
 • har god insikt i den akademiska forskningens villkor
 • har gedigen kunskap om och kontakt med relevanta forskningsfinansiärer inom EU
 • har erfarenhet av ramprogram för forskning och innovation (exempelvis FP7, H2020, Horizon Europe)

Tjänsten som forskningsrådgivare förutsätter att du är analytisk, strukturerad och initiativtagande men även en serviceinriktad lagspelare. Du kommunicerar obehindrat på engelska i tal och skrift och håller gärna presentationer inför mindre och större grupper. Rollen har många interna och externa kontaktytor och förutsätter därför social kompetens och pedagogisk förmåga. Stor vikt kommer att fästas vid den personliga lämpligheten.

Du bör ha ett intresse för forskningsstrategiska frågeställningar, och en förståelse för samverkan mellan akademi, andra aktörer och samhället i stort.

Det är även meriterande om du:

 • har forskarutbildning
 • har allmän kunskap om EU:s utbildnings-, innovations- och forskningspolitik
 • har goda kunskaper i ett tredje språk.
 • har tidigare erfarenhet av arbete vid ett Grants Office eller i en konsultverksamhet med liknande/närliggande uppdrag.

 

JU arbetar aktivt för att vara en attraktiv arbetsgivare. Jämställdhet och mångfald är viktiga grunder för all verksamhet på JU. För att trivas är det viktigt att du värdesätter ett dynamiskt arbetssätt samt är nyfiken och lyhörd för andras arbetssituation. Det är viktigt att du som person är kommunikativ och serviceinriktad med god samarbetsförmåga.

 

 Arbeta på Jönköping University

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse.

Vi erbjuder en omväxlande och utvecklande tjänst med många kontaktytor i en kunskapsintensiv och dynamisk miljö. Tjänstens placering är på enheten Grants Office.

Jönköping University är ett modernt lärosäte som kännetecknas av sin internationalisering och entreprenörsanda. På Jönköping University finns välkvalificerade, uppfinningsrika och företagsamma medarbetare från hela världen där vi inom både utbildning och forskning har ett nära samarbete med näringsliv och samhälle.

Vi som jobbar på Jönköping University kommer från världens alla hörn, vi jobbar inom flera olika områden och har stor samlad kompetens. Här möts nya studenter, kunniga forskare, kunskapstörstande doktorander och kompetent administrativ personal. Tillsammans arbetar vi mot samma mål och vision. Vi utvecklar ny kunskap och delar kompetens genom hållbara samarbeten med näringsliv, offentlig sektor och andra akademiska institutioner.

Jönköping University värnar om att du som JU-anställd ska ha de bästa förutsättningarna och stöttar /underlätta i relocation-processen för att etablera dig och vid behov, din familj i Jönköping, Sverige.

För mer information- Arbeta på Jönköping University

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-15
Bilagor föredras i PDF-format där ansökan ska innehålla:

 • CV
 • personligt brev
 • relevanta examina

Urval kommer ske löpande där referenser lämnas på förfrågan vid en eventuell intervju.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer JU 2022/402-211
Kontakt
 • Jenny Dahlkild, +4636-101733
Facklig företrädare
 • Thomas Axelsson, ST, +4636-101076
 • Sofia Nodén, Saco-S, +4636-101037
Publicerat 2022-07-07
Sista ansökningsdag 2022-08-15

Inapoi la locuri de munca vacante